Winkelwagen

5 tips om sfeer te creëren.

Bloemen creëren sfeer. Chique meubilair op de juiste manier opgesteld met indrukwekkende bloemwerken als eyecatchers laten de gasten genieten en creëert de gewenste warme of juist een statige, indrukwekkende sfeer. De juiste balans tussen openheid en intimiteit zorgt ervoor dat de gasten zich comfortabel voelen en het feest kan slagen.

Het creëren van een bepaalde sfeer in een specifieke ruimte kan een uitdaging zijn. Zeker als de ruimte ook praktisch moet blijven voor de catering en barpersoneel. Hieronder staan 5 tips, die je kunnen helpen een ruimte in te delen.

1. Breken van de ruimte
Een van de eerste dingen die bepaald moeten worden bij de indeling is waar de eyecatchers komen te staan. TS Bloemen gebruikt hiervoor grote vazen opgemaakt met weelderig bloemwerk. Wanneer dit op het laatste moment wordt toegevoegd komen ze vaak in een hoek terecht waar ze niet tot hun recht komen. De eyecatchers zijn belangrijke middelen om een ruimte te “breken”. Grote ruimten voelen aan als een saaie kantine wanneer niet goed wordt nagedacht over de indeling. Eyecatchers, maar ook de kleinere decoraties zijn fantastische middelen om dit tegen te gaan. Ze delen de ruimte als het ware op in kleinere ruimten. Zo ontstaat een intieme sfeer waar mensen zich op hun gemak voelen.


2. Herhaal kleuren
Door óók de kleuren uit het interieur terug te laten komen in de bloemobjecten maak je nog meer samenhang en een passend geheel. Het geeft de ruimte rust als je bepaalde kleuren steeds terug laat komen. Denk bijvoorbeeld aan het logo van je bedrijf of misschien heb je een bepaald thema waar een toepasselijke kleur bij hoort.


3. Meer dan 1
Door het plaatsen van meerdere van dezelfde bloemarrangementen is het effect vele malen groter. Plaats in het midden van de ruimte een set van twee of zelfs 4 grote eyecatchers en zet op de tafels kleine vaasjes met dezelfde kleur en soort bloemen die gebruikt zijn in de grote decoratieve bloemstukken. Dat brengt rust en balans in ruimte.
  

4. Sokkels
Bij het decoreren van een grote ruimte is het raadzaam om de grotere bloemarrangementen, die je in het midden van de ruimte plaatst, op sokkels te zetten. Afhankelijk van de hoogte van de ruimte bepaal je ook de hoogte van de sokkels. Zo geef je de bloemdecoraties een prominente plek in de desbetreffende ruimte en bepaal je de sfeer van het evenement.


5. Uitlijnen
Tot slot nog een laatste tip voor het plaatsen van meubilair. Zorg ervoor dat deze netjes op een lijn staan. Dit kan zowel horizontaal, verticaal of diagonaal. Op een plattegrond kunnen schots en scheef geplaatste tafels heel gezellig staan. In werkelijkheid wordt het vaak een chaotisch geheel.


Heb jij aanvullingen op mijn 5 tips? Laat hieronder een reactie achter zodat anderen daarvan mee kunnen profiteren.

Wil je mijn tips om een ruimte goed in te richten delen in jouw netwerk? Klik dan op de knoppen hieronder!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.