Winkelwagen

Kerstboom eruit, mooi pronkstuk erin

Het is altijd heel gezellig een kerstboom in je huis, met de lichtjes en de versiersels erin gebeurt er altijd weer iets magisch in de woonkamer. Maar toch breekt de tijd weer aan dat hij weer opgeruimd moet worden.

Uit onderzoek is gebleken dat wij Nederlanders erg gehecht zijn aan onze kerstboom en we de gezelligheid van de kerstboom missen na de feestdagen. We laten de kerstboom het liefst zo lang mogelijk in de woonkamer staan. Merendeels van de Nederlanders breekt de kerstboom tussen 1 en 6 januari af. Een vijfde wacht zelfs tot na 6 januari.

Tot die laatste categorie behoor ik; bij ons ging de boom pas op de 7e weg. En ook ik vind de woonkamer ineens een heel stuk minder gezellig. Nu zal niet iedereen het hier mee eens zijn en het misschien juist wel fijn vinden als er weer rust in huis is. Maar toch, je mist iets. De overgang van volop sfeer naar een kale en lege plek in je interieur is te groot om niets te voelen.
Nu kun je natuurlijk een grote plant kopen als vervanging. Maar wat als je iets blijvends zoekt op die lege plek.

Kamerplant erin?

Een kreet die je tegenwoordig vaak hoort in januari is; ‘kerstboom eruit, kamerplant erin’. Maar wat als je géén grote plant zoekt of wilt, omdat je bijvoorbeeld geen groene vingers hebt. Maar je wilt wel een sfeermaker met dezelfde hoogte en omvang als een grote kamerplant.

Een mooi pronkstuk

Begin het nieuwe jaar letterlijk en figuurlijk eens fleurig! Een mooie decoratieve pot op een sokkel plaatsen en die mooi opmaken met zijden bloemen kan een kamerplant heel goed vervangen en de lege ruimte van de kerstboom weer opfleuren en gezellig maken. Een pot op een zuil, is qua vorm smal en hoog. En daardoor erg makkelijk in je dagelijks wonen in te passen. Bij een set van twee is het effect nog groter. Dat brengt rust en balans in je woonruimte.

Heb je de ruimte? Kies dan een grote pot (of 2) als blikvanger in je interieur. Zo'n grote pot kun je mooi decoreren met bijvoorbeeld wat houtstronken en enkele zijden orchideeën.


3 tips waar je op moet letten om er een mooi geheel van te maken:

1. erg belangrijk zijn de kleuren van de bloemen, die moeten goed af stemmen met de kleuren in je woonruimte.
2. vorm en materiaal van de pot laten aansluiten bij de uitstraling van je meubelen (modern, landelijk, stoer, klassiek…..)
3. uitstraling van de bloemen en houttakken laten matchen bij je interieur en natuurlijk bij wat jij mooi vindt.

Heb je moeite om een zijden bloemstuk zoals dat bij jouw past en aan jouw wensen voldoet zelf samen te stellen? Ik wil je hier graag bij helpen. Maak een afspraak en dan kunnen we samen overleggen hoe we jouw ideeën vorm kunnen geven.

Nu ben jij aan de beurt. Wat zet jij op de plek van de kerstboom? Ik ben benieuwd naar je ideeën. Laat een reactie achter op het commentaarveld hieronder.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.